Hotell Sälen – de bästa hotellen i Sälen

Hotell Sälen

Sälen är en populär destination under både sommar och vinter. Här finns det möjligheter att ta del av allt från skidåkning och vandring till riktigt härliga naturupplevelser. Många som besöker Sälen väljer att hyra en stuga tack vare den flexibilitet och frihet som det innebär. 

För besökare som istället värdesätter bekvämlighet och service finns det även flera bra hotell att välja mellan. Här går vi igenom vad du bör tänka på för att hitta det bästa hotellet i Sälen. Vi går även igenom några av de absolut bästa hotellen i Sälen. 

Så hittar du bäst hotell i Sälen 

Att välja rätt hotell kan göra stor skillnad på din upplevelse i Sälen. Det finns massvis med olika alternativ att välja mellan, från små, charmiga fjällhotell till stora, lyxiga resorts. Oavsett vad för hotell i Sälen som du är intresserad av finns det något för dig. 

Det gäller dock att veta vad som utmärker de bästa hotellen. Just därför har vi satt ihop en hjälpsam checklista som kan hjälpa dig att hitta rätt. När du letar efter hotell Sälen rekommenderar vi att du granskar följande aspekter:  

Härnäst på sidan kommer du kunna läsa om flera bra hotell i Sälen. Genom att använda dig av listan ovan och granska vad de olika hotellen erbjuder kan du enkelt hitta ett hotell som faller dig i smaken. 

Hotel Bügelhof 

Hotel Bügelhof är ett familjärt och harmoniskt fyrstjärnigt hotell med skidbacken precis utanför dörren. Utöver ett otroligt läge erbjuder Hotel Bügelhof en fridfull upplevelse genom deras relaxavdelning, deras harmoniskt inredda rum och deras fingertoppskänsla för service. Här är gästerna onekligen i centrum och deras mål är att du som gäst ska känna dig hemma. 

Hotel Bügelhof är ett perfekt hotell för dig som vill kombinera ett trevligt boende med god mat och dryck. Hotel Bügelhof har nämligen en restaurang med namnet Winter, där all mat görs med kärlek på högkvalitativa råvaror. Rätterna innefattar alla tänkbara klassiker och det finns dessutom ett brett utbud av dryck. I deras lounge bar kan du ta del av en härlig vy över Sälfjällstorget och över 140 olika typer av gin. 

Address: 

Sälfjällstorget 1

 780 91 Sälen 

https://hotelbugelhof.se

SkiStar Lodge Hundfjället

Om du letar efter ett hotell Sälen där med alla tänkbara faciliteter, ett bra läge och hög standard är SkiStar Lodge Hundfjället ett bra alternativ. 

Hotellet är beläget precis vid foten av Hundfjällets backar och en sittlift finns tillgänglig precis utanför. Om du vill ha lätt åtkomst till skidåkning kommer du helt enkelt att vara nöjd med hotellets läge. Det finns även ett område med skidskola närliggande.  

Det finns ett hundratal fräscha rum att välja mellan och faciliteter som pool, spa, avdelning, gym och lekrum finns tillgängliga. Restaurangen Pontus! i Sälen ligger dessutom i hotellet, vilket är en högklassig restaurang som serverar rätter med influenser från Nordamerika.  

Address: 

Sälen Hundfjället hotellet

780 91 Sälen 

https://www.skistar.com/sv/boende/hotel-lodge/skistar-lodge-hundfjallet

Gammelgården

Är du ute efter ett familjärt och mysigt hotell Sälen är det anrika hotellet Gammelgården möjligtvis något för dig. Hotellet har anor från tidigt 1600-tal och erbjuder charmiga, vackra hotellrum i olika storlekar. Det finns dessutom två stycken sviter tillgängliga, om du känner för lite extra lyx. 

Utöver ett härligt boende kan du ta del av en ordentlig frukostbuffé, mysiga aktiviteter och tillgång till bastu. Hotellet har även Restaurang Gammelgården, som är perfekt restaurang för dig som älskar vilt. Under 2022 blev restaurangen faktiskt utnämnd till Årets Viltkrog! 

Address: 

Hallonvägen 1

780 91 Sälen

https://www.gammelgarden.se

Olarsgården hotell 

Ett annat mysigt hotell Sälen är Olarsgården hotell. Detta är ett riktigt klassiskt fjällhotell som erbjuder allt du kan tänkas behöva efter en dag på vift. Hotellet har gångavstånd till Sälfjällstorget, vackra vandringsleder och givetvis skidåkning. 

Här finns det flera trevliga rum att bo i och tillgång till bastu. Hotellet har även restaurangen Elgen, som består av tre olika matsalar och en uteservering. Restaurangens fokus är svenska traditionella rätter med råvaror från Sälenfjällen. 

Address: 

Olarsvägen 20

780 91 Sälen

https://www.olarsgarden.se

Hotell Kurbits 

Om du ska besöka Sälen med barn är Hotell Kurbits ett utmärkt alternativ. Hotellet ligger centralt på Kläppen med gondolens mellanstation precis i närheten. Det är även ett stenkast från det populära barnområdet som består av lekplats, aktiviteter och skidskola. 

Kurbits är ett lägenhetshotell som är inrett med rymliga rum som fungerar för hela familjen. Lägenheterna har kök vilket gör det möjligt för dig att laga mat om du skulle önska. Annars finns det flera restaurangen närliggande.  

Address: 

Tranan 1C

780 68 Transtrand

https://www.klappen.se/boende/hotell-kurbits

Hotell Viktors 

Med endast 50 meter från liften är Hotell Viktors Sälen ett populärt hotell för besökare som vill ha nära till skidåkning. Det är ett mindre, elegant hotell som ligger vid Sälfjällstorget i Lindvallen med gästen i fokus. 

För dig som inte vill bo i ett klassiskt fjällhotell är detta ett utmärkt alternativ, då inredningen har mycket moderna inslag. Utöver härliga rum finns det ett gym och en relaxavdelning med bastu. I anslutningen till hotellet ligger dessutom Resturang Viktors och Viktors Bistro, som erbjuder riktigt god mat. 

Address: 

Fjällvägen

780 91 Sälen

https://www.viktorssalen.se

Mountain Lodge

På hotell Mountain Lodge kan du som besökare njuta av en riktigt mysig fjällkänsla. Alla rum är charmigt inredda i naturmaterial och hotellet är beläget i härliga Stöten. Här kan du förvänta dig vackra vyer och närhet till skidåkning. 

Efter en fartfull dag i Sälen kan du sedan njuta av lugnet framför brasan i loungen avdelningen på hotellet.  Det finns dessutom en trevlig resturang och möjlighet till afterski på Mountain Lodge. 

Address:

Granfjällstorget 2

780 91 Sälen

https://mountainlodge.se

SkiStar Lodge Lindvallen

Om du vill bo på ett stort hotell Sälen med närhet till Lindvallens backar och den vackra naturen är SkiStar Lodge Lindvallen ett hotell för dig. Det är ett väldigt barnvänligt hotell med lekrum och närhet till upplevelsehuset Experium, vilket gör det utmärkt för en familjesemester i Sälen. 

Hotellet har en resturang och bar vid namn Lodgebaren, som går i en klassisk lodgestil i enlighet med resten av hotellet. Det finns en fantastisk utsikt över fjället att njuta av, samt en meny fylld med spännande rätter. 

Address:

Hemfjällsvägen 20

780 91 Sälen

https://www.skistar.com/sv/boende/hotel-lodge/skistar-lodge-lindvallen